duminică, 11 mai 2014

"Orasul Reciclarii"



                         
                      Un cavaler neinfricat
                        Orasul Reciclarii




      A fost odata ca niciodata intr-un tinut foarte indepartat o batalie care se tinea intre cavaleri si monstrii infioratori ce amenintau cele trei tinuturi. Acesti monstrii erau numiti "goni" , ei erau creaturi ce prinsesera viata din gunoaiele aruncate de catre locuitorii Plasticsului , Hwartiei si Sticklei . Fiecare tinut avea responsabilitatea lui , de exemplu: cei din Plastics trebuiau sa aiba grija ca plasticul si metalul sa nu fie aruncat unde nu trebuie ; cei din Hwart aveau grija de hartie iar cei din Stickl aveau in subordonanta sticla . 
      Totul era bine pana cand cele trei tinuturi conduse de trei regi si-au neglijat responsabilitatile, iar acest lucru a dus la formarea gonilor .
       Lumea era terorizata , casele regale nu stiau ce sa faca pentru a depasi problema, asa ca au organizat o intrunire a fortelor cavalerilor si a liderilor regatelor , pentru a pune la cap un plan de salvare .  
       Dupa multe discutii s-a ajuns la ideea ca toti cavalerii celor trei regate vor trebuie sa se lupte cu goni impreuna , aceasta fiind singura varianta pozibila . Totusi cavalerii nu erau pe deplin convinsi ca vor putea face fata puterii si numarului urias al adversarilor . 
      Venise ziua invaziei , si un singur cavaler lipsea. Toti au fost nevoiti sa mearga fara cel disparut, in lupta . Cavalerii erau viteji si foarte buni in lupta dare erau acaparati de numarul infinit al gonilor . Nu se mai citea nici-o speranta pe chipurile vitejilor , insa de-odata se auzeau strigate puternice ce se apropiau tot mai mult de ei . In tot acest timp , acel cavaler crezut disparut , a avut o misiune mai importanta decat si-ar fi putut imagina oricine . El a fost cel ce a dat curaj oamenilor sa lupte impotriva gonilor impreuna ,  nu ca trei tinuturi diferite ci ca un tot unitar .


          Si astfel cele trei tinuturi au fost reunite iar goni au fost infranti , dar nu pentru totdeauna . Cavalerul nostru neinfricat a fost proclamat drept rege datorita curajului , iscusintei si intelepciunii dovedite si dupa incoronare a numit tinuturile unite sub numele de Orasul Reciclarii . Acum responsabilitatile nu mai erau imparite in trei , ci toata lumea trebuia sa aiba grija de tot mediul inconjurator , iar in acest fel goni sa nu vor mai putea reaparea niciodata .
     
         Acum , in zilele noastre aceasta poveste poate ca s-a pierdut dar cel mai important lucru este ca acesti cavaleri ai reciclarii inca mai exista, cu toate ca a trecut atata timp de la intamplarea povestita , acestia inca mai lucreaza pentru a mentine orasele curate . 

      

      
    Ca locuitor al orasului Constanta , imi sustin orasul in lupta pentru castigarea titlului de     "Orasul Recilarii" , iar in acest fel devin si eu un cavaler al reciclarii , un cavaler curajos care are misiunea de a unii oamenii din ziua de azi pentru a lupta impotriva gunoaielor asa cum a reusit si regele Orasului Reciclarii acum mult timp .
     Premiul orasului castigator este o zona eco wi-fi in valoare de 12.000 euro , pentru relaxare si acces liber la internet . Din punctul meu de vedere , noi constantenii avem o sansa destul de mare de a castiga datorita vointei si a sperantei noastre ca vom reusi sa readucem echilibrul care ne trebuie ! Asa ca , hai Constanta !

3 comentarii:

  1. Frumoasă și interesantă poveste.
    Și eu m-am gândit la una și am lucrat la ea câteva zile bune. Dacă ai chef și ești un suflet curios, te invit și la mine pe blog.
    Toate cele bune, la tine să se adune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap, trimiterea :)
    http://cipriandeblaj.blogspot.ro/2014/05/o-poveste-ecologica.html

    RăspundețiȘtergere